Peter Gustafsson

Startade RINK Reklam & Internetkonsult 1996 som blev aktiebolaget RINK AB 1999.

Jobbar gärna med text, bild och form, webdesign, trycksaker och storformat. Har inget emot att själv dekorera bilar och annat praktiskt arbete. Som chef ligger fakturering och administration, egen marknadsföring och försäljning också på Peters axlar. 

Bakgrund

Innan jag startade RINK ritade jag hus, skötte text+bild+form för en egen musiksida i lokaltidningen, jobbade på ett turnéproduktionsbolag och som informatör på en riksorganisation för musik- och kulturföreningar. Jag var även med och startade föreningen Stadskultstudion där jag var bandbokare i många år, gjorde alla trycksaker inkl. tidningen Slagg och var en av de drivande bakom flera musikfestivaler (Raj Raj och Raj Harder).

Fota med mobilen för kontaktkort:

Lär känna Peter Gustafsson

 
Hur gammal är du?
- 60+
 
Hur länge har du jobbat på RINK?
- Sedan starten för 25 år sedan. Jag är grundare och ägare.
 
Hur kan en dag på jobbet se ut för Peter?
- Jag sitter mycket vid datorn på dagarna. Jag gör originalfiler till det mesta som ska produceras i större format liksom trycksaker, kläder och presentreklam. Jag har också mycket kontakt med kunderna både via telefon, mail och de som kommer på besök. Jag är ofta och levererar färdiga jobb och tittar på plats när kunderna behöver ha hjälp med att förverkliga sina idéer, fotar, tar mått och skissar. Sen sköter jag även fakturering och annan administration.
 
Beskriv ditt jobb med tre ord?
- Många bollar i-luften!
 
Vad har du gjort innan du började här?
- Jobbat på arkitektkontor som CAD-ritade och samtidigt dataansvarig för elva kontor. Varit turnéproducent på ett bokningsbolag och jobbat med massor av svenska artister. Hade en musiksida i Bärgslagsbladet där jag skrev, fotograferade och gjorde layouten till en sida i veckan. Var med och startade föreningen Stadskultstudion där jag var bokare och gjorde alla trycksaker och var väldigt inblandad i festivalerna.
 
Varför tycker du personligen att företag ska vända sig till just RINK?
- För att vi kan hjälpa till med i princip allt inom reklam, skylt och dekor, vår höga servicegrad och breda kunnande.
 
Hur spenderar du helst din fritid?
- Golf i Spanien. På resa med familjen. På konserter och festivaler.
 
Något du kanske inte visste om Peter
- Tackade nej till jobbförfrågningar om chefsjobb på Nöjesguiden och EMA-Telstar/Luger eftersom jag inte ville flytta från Köping.